watervallen ..... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van roos, tobias,marleen, marius en karin polman - WaarBenJij.nu watervallen ..... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van roos, tobias,marleen, marius en karin polman - WaarBenJij.nu

watervallen .....

Door: karin

Blijf op de hoogte en volg roos, tobias,marleen, marius en karin

23 November 2005 | Nederland, Amsterdam

23-11-05
Hoi lieve lezers. Het is zo geinig om te zien date r zoveel mensen op de site komen en een berichtje achterlaten. Het is dan net of jullie een stukje meereizen.
In antwoord op de vraag of het lekker weer is... JAZEKER. Overdag is het 26 graden en ’s nachts is het tegen het vriespunt. Vandaag is Roos zelfs verbrand in een uurtje. We hebben vandaag weer een mooie wandeltocht gemaakt. Om negen uur in de ochtend zijn we naar de MacKenzie Falls gereden. Deze waterval stroomt in de grampians en is zo’n half uur rijden vanaf Wartook. De afdaling gaat vrij steil naar beneden. De waterval is mooi om te zien. Je kan er een paar mooie foto’s maken. Tobias klimt op een rots midden in het water. Het ziet er gevaarlijk uit. Oma had verteld dat er een paar maanden geleden nog twee mensen verdronken waren in diezelfde waterval. Het lijkt mij sterk maar toch moet ik eraan denken als Tobias op die glibberige rots klimt. Ik zeg niets...
Na de moeizame terugtocht waarbij Roos tot de conclusie komt dat ze toch echt meer aan haar conditie wil gaan doen, hervatten wij de tocht richting Lake Wartook. Het meer ligt in een vallei tussen de bergen in en ziet er prachtig blauw uit. Het water dient als reservoir voor drogere tijden in de gebieden rondom de bergketen. Ze laten dan een deel van het water uit het meer naar beneden stromen. Je komn zien dat het aardig droog is want het waterpeil in het meer stond laag. We mochten niet zwemmen in het meer. Het wordt wel gebruikt als viswater. De vissers zaten zich echter eerst aan de waterkant voor het clubhuis eerst vol te gieten met vocht uit een bruin flesje onder het mom van: “vis moet zwemmen”
Op een picknickplaats aan het meer maken we koffie en thee. Prompt komen er twee kookaburra’s aangevlogen (Wij vinden ze ook zo schattig Erna.., groetjes terug). Ze waren zeker niet schuw en bekeken ons heel geïnteresseerd.
Er kwam ook een wallabie kijken of er nog wat lekkers te vinden was. Hij was wel schuw en vluchtte weg toen wij te dichtbij kwamen. We wandelen een uurtje langs het meer en gaan dan terug naar huis. De tent voor de trektocht moet nog opgezet en gecontroleerd worden.
Een leuk klusje. We zijn er een paar uurtjes mee bezig, doen het eerst een paar keer verkeerd. Gelukkig weten we nu hoe het moet dus staan we straks niet zo te stuntelen. Er moet wel het een en ander gerepareerd worden. Er zit een gat in het grondzeil en dat moeten we plakken. Marleen merkt niet onterecht op dat ze liever geen beesten in de tent krijgt. Ik ben het daar helemaal mee eens. We denken na over een oplossing......
Bedankt allemaal voor jullie berichtjes. We hebben gegaloppeerd door de eucalyptusbossen Marel, en leuk dat het was. Morgen gaan we kijken naar een wereldberoemd klimgebied. Dick heeft er mischien wel van gehoord, maar morgen vertel ik meer...
Iedereen de groetjes en tot schrijfs, Karin

• 23 November 2005 - 11:28

Ardine:

Hallo allemaal,
    als ik jullie verhalen zo lees is het één groot feest daar! Ik hoop voor jullie dat dat tot het einde toe blijft en dat wij mee mogen blijven genieten van de verhalen. Het is erg leuk om zo met jullie mee te reizen. Groeten,
    Ardine

• 23 November 2005 - 13:06

Anne:

heej,
    wat een leuk verhaal ben echt jaloers als ik dit zo lees...
    kus Anne

• 23 November 2005 - 17:14

Steven:

eej tobias jonge alles goed daar:D?
    Hier in Nederland is het maar koud en saaier in de pauze ons mattie weg grrr!
    maarjah ga wel f alles volgens van hoe het bij jullie in Australlie gaat:D
    Ltrz steven!

• 24 November 2005 - 20:15

Lisette:

Haai! familie Polman..
    Jullie mogen mij niet zo jaloers maken met al die verhalen hoor! K ben blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben en hoop dat jullie er echt een geweldige tijd van maken! Tobias : Ik hoop dat alles ok is en ik vind het echt verschrikkelijk dat het zo heeft moeten lopen..:( Maak er van van daar ver aan de andere kant van de wereld! mis je, dikke zoen Lisette

• 24 November 2005 - 20:15

Lisette:

Haai! familie Polman..

• 24 November 2005 - 20:55

Marja En Dick:

Hallo Allemaal Het is hier echt snert weer maar als ik jullie verhalen zo lees vindt ik het net alsof het hier ook wat warmer is.
    En ja Karin Dick kent het bekende klimgebied waarschijnlijk wel.
    Arapiles is een bekend gebied met schitterende bergtoppen. Wij kunnen dat namelijk zien via internet. We hebben het helaas nog niet echt kunnen bekijken.
    Het kan trouwens ook een boulder gebied zijn maar dat lagere rotsblokken.
    Wij hopen er snel iets ovet te lezen.
    Groet vanuit een winderig Nederland

• 24 November 2005 - 21:33

Denise:

Hee tobias, zo te zien gaat alles prima daar! Houden zo en veel plezier nog. En we zullen je missen hoor zo lang. Doeg,, Denise

• 25 November 2005 - 10:13

Marella:

Wat een fanclub weer voor jullie!haha
    ik lees de site op mn werk en dan leef ik even mee met jullie.Echt een hele andere wereld, heerlijk. Vanmiddag ga ik een weekend naar Texel en alle weekenden is het mooi... Nu is er een weeralarm afgegeven!!!!zucht.. regen,natte sneeuw, wind, heeel veeel wind , tegen het vriespunt aan.
    De carroussel les afgelopen woensdag ging hartstikke goed!ze was heel rustig(uitzonderingen daar gelaten)en liep heel netjes.Volgende week pas de deux voor sinterklaas. Nou zo gaat het hier op dit moment. Ik kijk weer uit naar jullie nieuwe verhalen en ben benieuwd naar de foto's.

liefs Marella

• 26 November 2005 - 18:34

Belliej Boemba!:

Haj Roos! (en de rest natuurlijk!)
    Haha ben je alweer verbrand? Zo te horen is het echt vet daar! Heb je nog leuke vogels gezien? Hier is t echt rotweer..t sneeuwt hier en hagel etc.. Wees maar blij dat je daar zit! Naja ik geef Von maandag een kus van je!

Dikke Kus Bel

• 27 November 2005 - 22:03

Ida:

hoi lieve allemaal
    wat hebben jullie veel meegemaakt zeg!
    te gek om dat allemaal te kunnen lezen. een heel andere wereld. best spannend. geniet ervan , ik kijk uit naar jullie volgende verhaal