laatste bericht vanuit wartook
Door: karin
Blijf op de hoogte en volg roos, tobias,marleen, marius en karin
28 November 2005 | Nederland, Amsterdam
Maandag 28-11-05
Zo, weer even tijd voor wat verhalen. We hebben nog wat uitgerust hier “thuis”in Wartook. De tuin is heerlijk om in te verblijven en de dagtochten die je hiervandaan maakt zijn heel erg mooi. Eergisteren zijn we “wonderland”gaan verkennen. We reden weer door de bergen naar een uitkijkplek. We wisten niet wat we zagen. We keken uit op een immense vallei en het platteland daarachter. Dat maakt Australie anders dan alle ander landen die we kennen. De bergen hier lijken op zich te staan. Ze lopen wel als een keten in elkaar over maar daarnaast is het land weer zo plat als een hollandse polder. Je kunt je voorstellen hoe ver je dan vanaf zo’n bergrug kunt kijken. Je ziet haast de bolling van de aardbol omdat je ook vanaf de berg een echte horizon kunt zien. Heel bijzonder. Onderweg komen we een omgewaaide eucalyptus tegen. Dat is hier geen uitzondering want het land is eigenlijk een groot natuurgebied waar de bomen op de plek waar ze vallen blijven liggen en weer als voedsel dienen voor de volgende boom. Deze boom echter is dwars over de bergweg heengevallen. In het licht is dat niet erg, je kunt hem ontwijken, maar in het donker is zo’n obstakel levensgevaarlijk. We stappen uit en duwen de boom met z’n allen naar de berm. Een goede daad verricht....We rijden verder naar “wonderland”Dit slaat op de rotsachtige bergen die als een soort petites fours gebakjes zijn opgebouwd en waar je door de kloven kunt wandelen. We kiezen ervoor om niet de rotswandeling te maken maar het bergweggetje van de tegenoverliggende berg te nemen. Hier schijnt ook een waterval te zien te zijn. Ik waarschuw voor eventuele slangen. Als slang zou ik me op deze plek denk lekker voelen. Helaas komen we er weer geen tegen. Tobias blijft hopen. Vanaf deze berg kun je de “petites fours berg” goed bekijken.
Gisteren kregen we bezoek van een ouder echtpaar wat hier 53 jaar geleden naar toe is komen rijden vanuit Nederland. Het laatste stuk met de boot natuurlijk. De mensen zitten vol met prachtige verhalen. Hier in Australie bivakkeren ze ook altijd een half jaar in de “outback”, en leven daar temidden van de natuur, de vogels en andere mensen die zich inzetten voor de vogels in dat gebied. Het is daar echt woestijn dus het leven is totaal anders dan wat wij gewend zijn. Ze kunnen mooi vertellen. Marleen vertelde dat haar boeken al uit zijn dus krijgen we vanochtend (mijn vader moest toch even langs) een aantal kinderboeken van hen te leen. Deze boeken zijn nog van hun eigen kinderen geweest uit de tijd dat zij de wereldreis naar Australie ondernamen. Marleen kan nu “Erik of het kleine insectenboek “van Bomans lezen. Ik heb gisteren de tent gerepareerd die we meenemen op reis. Het grondzeil staat nogal strak gespannen en scheurde op een aantal plekken. Ik heb alles gerepareerd en “slangdicht”gemaakt. We gaan zo pakken en dan op reis. Vier weken kamperen met een tussenstop in Melbourne om Marius van het vliegveld te halen. Ik hoop dat ik toch nog regelmatig een internetmogelijkheid tegenkom zodat jullie op de hoogt blijven.
Tot slot nog even iedereen de groetjes doen. Gaat het nog marel , annabel en marith met het paardje. Ik hoop dat jullie niet al te veel ellende meemaken i.v.m de sneeuw. Geef Von een dikke knuffel van ons allemaal alsjeblieft. Ben benieuwd hoe je het carousellen vindt. Kan je ons internetadres ook aan Giselle van de caroussel geven? Dat vindt ze vast leuk.
Alles kits met de kinderen van het oerwoud? We zien elke dag kangaroes, stompytails, kakatoes en ander prachtige dieren. Tobias heeft een boomerang gekocht, die neem ik mee naar de klas als ik weer terug ben. Ik mis jullie ook een beetje hoor. Jullie zijn natuurlijk druk met het sinterklaasfeest bezig. Doen jullie hem de groeten van mij en vooral ook de groeten aan piet trappedoelie. Hier komt de kerstman langs dus wij vieren ook een feestje. Ik weet niet hoe dat precies gaat allemaal maar dat vertel ik jullie nog wel....
Tot schrijfs allemaal en het volgende verslag komt vanaf een of andere kanpeerplaats.
Groetjes van ons allemaal . Karin
28 November 2005 - 06:29
Anne:
wauw... -
28 November 2005 - 08:52
Maud:
lieve allemaal,
het is toch om jaloeers te worden als ik die foto's van jullie zie.
Wat een verschil met het druilerige Holland. Hier zijn we allemaal snipverkouden en Sander is zelfs 2 dagen thuis geweest.
Zaterdag komt de Sint met paardentram in de Watergraafsmeer aan dus dat wordt gezellig druk.
Hoop dat jullie tijdens het kamperen berichten kunnen sturen en anders kunnen we misschien een tijdstip afspreken om een keer te chatten. Liefs Maud -
28 November 2005 - 15:15
Cas:
whahaha wat een relaxte foto's hehe:D
vooral die van tobias dat ie op een paard zit:P ik heb hm al als msn afbeelding:D wanneer komen jou grote verhalen trouwens? of ben je iets te lui;):P hoe zijn de dames in australie???een beetje lkkr?:D;)zo moeten wel een beetje zijn anders gaan we na onze school niet naar australie:P
me zus heeft trouwens een auto gekocht...maar die heeft alweer een aanrijding gehad whahahaha, een beetje kut maarja hehe:P
naja ik spreek jullie miss nog wel een keer op msn
groeten en kusjes cas! -
28 November 2005 - 16:38
Ardine:
Hallo allemaal,
leuk die foto's. Ik hoop dat jullie inderdaad onderweg af en toe kunnen internetten, zodat we op de hoogte blijven van jullie avonturen. Zou het dan ook lukken om foto's te plaatsen? Heb je al je woordzoekers ook al gedaan Marleen? Een hele goede reis gewenst en die slang komen jullie vast nog wel tegen!
Groet,
Ardine -
28 November 2005 - 18:42
Erna:
Hoi allemaal, gek idee hoor, dat jullie nu gaan rondtrekken. Als ik zo alle verhalen lees, hebben jullie al zoveel meegemaakt! Maar het echte werk moet nog beginnen. Ik hoop dat jullie onderweg kunnen internetten, het is een soort verslaving, elke dag even kijken of er iets op staat.
Lekker genieten de komende weken. We denken aan jullie. Lieve groeten, Erna -
28 November 2005 - 19:27
Marja En Dick:
Ik ben blij dat jullie het kado kunnen gebruiken. Ik zal morgen jouw bericht weer voorlezen aan de klas en dan hoor je wel wat de kinderen te zeggen hebben
Ik zal blijven oplettten tot we weer nieuws van je horen. Niet teveel bergen op de foto nemen hoor dat is zonde van de foto's
Heel veel kampeer plezier
groet uit Diemen -
29 November 2005 - 15:27
Marella:
He wat jammer ik kan de foto's niet openen... Ik zal het later nog een keer proberen. Gaan jullie eigenlijk nog duiken? Ze hebben daar erg mooie plekken voor hoorde ik.
Met Ivon geen problemen hoor! Het is nog niet zoals vorig jaar dat ze dr stal uitglibbert. Het valt erg mee, het nu alleen overal nat en drassig. Ivon die knabbelt lekker dr stal leeg en maakt hem lekker vies, haha. Niet anders dan normaal. Ik zie Ivon morgen weer en als het goed is staan er ook verhalen van Annabel en Irene in. Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het hun afgaat. Het is een hele verantwoordelijkheid zo een paard onder je hoede, maar het valt me 100% mee, Ivon is gewoon geen moeilijk paard. Donderdag ben ik laat uit mn werk en gelukkig kan Fay Ivon doen. Dat vond ze leuk! Morgen heb ik met ze afgesproken om alles even uit te leggen. Ik zal Ivon morgen weer even lekker plat knuffelen en er ook een paar van jullie bij doen.
Liefs Marella -
29 November 2005 - 15:53
Yentl:
hey allemaal,
lekker naar jullie zin??
volgens marleen wel....
nog bedankt voot je mailtje he leen!!
ik ga morgen meteen zeggen dat het met jullie goed gaat!
-xxx- yentl :) -
29 November 2005 - 21:51
Rina De Blieck:
Hoi Karin en familie.Ik wil jullie een hele fijne tijd wensen bij jullie familie.Wat moet dat een feest zijn om die eindelijk weer te zien.Lieve Karin geniet ervan het is je zo gegund.Hele dikke knuffel van Rina. -
30 November 2005 - 14:20
Monique:
Hee Karin & de rest!
Wat moet het daar heerlijk zijn. Fijn joh! Het ultieme verwonderen & genieten, nietwaar? En dat alles onder de zomerzon! Hier is het nu echt winter....Ging vanmorgen al twee keer onderuit:-( Morgen blauwe billen! Zeg heb je de kangaroe in bodywarmer al gespot? Ben erg benieuwd naar je kampeerverslag! Blijf maar lekker genieten!
Tot zover,
Liefs, Monique -
30 November 2005 - 15:28
Wietske&imme:
hoi Marleen,
Hoe gaat het ?
His erg saai bij gym want jij deed altijd zo lollig.
Groetjes wietske&imme -
30 November 2005 - 21:19
Henrike:
Hoi allemaal, wat maken jullie een bijzondere reis. Dit is wel heel indrukwekkend. Ik vind de reisverslagen erg leuk en beeldend. Bijna alsof ik er zelf bij ben, maar toch niet helemaal. Helaas. Ik zal iets regelmatiger komen kijken want zo te zien wordt de site geregeld bijgewerkt. Pas op met verbranden, erg naar vooral 's nachts.... En slangen zijn leuk (?) maar blijf toch maar liever op afstand. Heeeeel veel plezier!
Liefs Henrike -
30 November 2005 - 21:55
Ida:
Hoi allemaal,
wat kan je in een korte tijd veel nieuwe dingen meemaken zeg! Indrukwekkend. Leuk dat er foto's zijn. Top.
Geniet van jullie kampeeravontuur. Karin, je hebt de tent toch wel goed gerepareerd he, slangen !!!
Zal wel goed gaan allemaal. Veel liefs voor jullie allemaal van Lisa en Ida. -
04 December 2005 - 17:39
Bente:
hey leuke verhalen hoor,we vieren nu sinterklaas, heel leuk.
zo te horen hebben jullie het ook naar jullie zin.
m'n hammies zijn oo echt vet schattig
doei kuzzies Bente xxxxxx -
05 December 2005 - 15:19
Marlène En Casmir:
Hallo daar allemaal.
Wat zal het genieten zijn in Australie. Ik krijg direct heimwee naar onze reis in Zuid Afrika. Wij zijn nu alweer net zolang thuis als dat we weggeweest zijn.
Ook ik geef Yvon regelmatig een dikke pakkerd. Daar ontbreekt het haar niet aan.
Geniet maar lekker nog, want het is hier inderdaad alleen maar druilerig en grijs.
Marlène en Casmir -
veel plezier daar -
07 December 2005 - 09:43
Ellen:
Hoi Karin
Wat ziet het er allemaal mooi uit! Ik hoop dat je er erg van geniet, veel mooie dingen mee maakt waar je je leven lang met een fijn gevoel aan terug kan denken. Ik zal je blijven volgen,
Liefs Ellen -
07 December 2005 - 10:03
Marel:
he halloooo,
Ik ben benieuwd waar jullie nu zitten? Nou met Ivon gaat alles goed, alles is prima geregeld. Ze word gelukkig ook bijna elke dag wel een uurtje buiten gezet. Ik heb net haar stal uitgemest, Ivon lekker buiten met pat en mis, voer klaar gezet en bij gekletst met marlene en titia. Vannavond weer carroussel, het gaat erg goed! Marius komt ook gezellig even langs en mn vriend sleep ik ook mee haha. Als jullie nog een e-mailadres voor me hebben zal ik wat foto's van Ivon sturen. tot hoors weer!!!
Liefs Marel en een lik van Ivon -
07 December 2005 - 10:05
Marella:
ps: Het zal je wel bevallen die rijstijl van Australië of niet?! mooie paarden